10 Flori de ghiveci care transmit energie pozitivă la tine în casă

Artă sau Feng-Shui?

Ar putea florile potrivite să vă aducă sănătate, bogăție, dragoste și succes?

Toate femeile iubesc florile de ghiveci. Multe dintre noi avem acasă, pe balcon, propria noastră grădină de flori. În mod obișnuit acestea sunt folosite în decorarea unei camere, pentru un efect de căldură și relaxare. Dacă nu știai, plantele chiar pot îmbunătăți efectiv fluxul de energie pozitivă într-un spațiu. Anumite plante sunt capabile să purifice aerul, în timp ce altele pot oferi un sentiment de împlinire, pace și liniște.

Se spune că Orhideea în casă te poate scăpa de stresul pe care îl acumulezi la muncă – sau că Zambila ar putea fi secretul găsirii marii iubiri.

Una dintre cele cinci arte ale metafizicii chinezești, Feng shui pretinde că Florile și plantele de ghiveci transmit energie pozitivă și aduc echilibru, confort și armonie în casa ta. Experții Feng shui merg pe principiul că designul și aspectul spațiului tău pot influența sănătatea fizică și mintală, relațiile și succesul.

Primul pas în a-ți recâștiga fericirea și sănătatea este să scapi de energiile negative din jurul tău. Pentru asta folosește aceste 10 plante de ghiveci care transmit energie pozitivă la tine în casă:

1. Zambila

Zambila te eliberează de energiile negative din jurul tău, ajută la întărirea relațiilor și la creerea dragostei. Mirosul său dulce și plăcut ajută la calmarea unei minți stresate și îți completează energia pozitivă de are ai nevoie. Bătrânii chinezi spun că dacă înflorește a doua oară, te vei căsători în următorii doi ani. Dacă îți plantezi o zambilă în ghiveci amplasează-o în apropierea unei ferestre orientate spre sud, pentru un plus de magie. Atunci când le sădești în grădină, ar trebui puse în nord, est sau nord-est.

Uite cum a înflorit de două ori Zambila mea magică. Crește și tu una!

2. Cala

Ești în căutare de liniște și calm? Despre Cală sau Crinul Păcii se spune că oferă un mijloc de prosperare spirituală, psihică și fizică. Îmbunătățește fluxul energiilor din casă prin purificarea aerului și neutralizarea gazelor dăunătoare interioare. Această plantă de ghiveci crește bine în medii umbrite sau întunecate, cum ar fi într-un colț retras sau într-un birou. Pentru un somn odihnitor, crește o Cală în dormitor!

3. Rozmarin

Știai că mirosul de rozmarin poate să reducă oboseala, să lupte împotriva anxietății și tratează insomnia? Spiritual, acesta aduce pace interioară, purifică și protejează. Pe vremuri, în lipsa tămâiei, femeile ardeau crenguțe de rozmarin pentru a înlătura energiile negative din gospodărie. Rozmarinul este o plantă de ghiveci care se întreține foarte ușor. Îi priește mediul însorit și nu trebuie udat prea des.

4. Iedera

Te-ai gândit vreodată la zicala „banii nu cresc în copaci” ? Iată de ce cei pasionați de Feng-shui cresc și dăruiesc Iederă, numită și planta banilor. Această plantă de ghiveci produce un flux de energie pozitivă care atrage noroc de bani și bogăție. Pune această plantă în fața unui colț ascuțit pentru a reduce anxietatea, stresul și gândurile negative.

5. Bambusul Norocos

Bambusul Norocos este folosit în Asia de mii de ani ca simbol al norocului și al prosperității. Potrivit Feng shui, forma verticală a bambusului reprezintă elementul lemn, care influențează energia vieții noastre, vitalitatea și activitatea fizică. Pune-l în colțul unei încăperi cu lumină slabă, departe de lumina directă a soarelui, într-un vas de sticlă cu aproximativ 1 cm de apă distilată sau purificată.

6. Aloe Vera

Dacă plantezi Aloe Vera în ghiveci norocul și bunăstarea vor fi de partea ta. Energia pe care o eliberează Aloe Vera poate elimina ghinionul și vibrațiile negative. În plus poate fi folosită și în tratamente pentru răni, probleme de digestie și diabet. Pune planta în lumină indirectă sau lumină artificială și udă-o în mod regulat. Aloe Vera nu tolerează apa stătătoare, deci asigură-te că are drenaj corespunzător.

7. Palmierul pitic (Areca Palm)

Palmierul Pitic este folosit în decorarea birourilor și spațiilor publice datorită frunzelor sale cu proprietăți magice. Acestea au un flux grațios de a menține la un nivel constant energia pozitivă într-o încăpere spațioasă. De asemenea are efecte miraculoase în purificarea aerului, reduce toxinele și te ajută să trăiești într-un mediu curat și oxigenat.

8. Crizantemă

Crizantema reprezintă puritatea și sinceritatea. Se credea despre aceasta că are puteri vindecătoare și se folosea în tratamentele pentru răceli și oboseală. Spiritual, Crizantema promovează bunăstarea și simbolizează viața sănătoasă. Pune-o pe noptieră în dormitor pentru a oferi încăperii un sentiment de calm. Astfel îți va absoarbe energiile negative și vei avea parte de un somn liniștit.

9. Orhidee

Orhideea este una dintre florile de ghiveci care stă în fruntea listei de plante Feng-shui și despre care se spune că emană energie pozitivă. Florile Orhideei, ce vin în diferite culori și forme, stau deschise pe o perioadă lungă și împrăștie în casă miros dulce și plăcut care servește ca un stimulator al bunei-dispoziții. Orhideele eliberează oxigenul pe timp de noapte, astfel încât dormitorul este cel mai bun loc în care să le așezi.

10. Busuioc

Busuiocul este asemănat unui filtru, ce separă energiile negative de cele pozitive. Este una dintre puținele plante care emit oxigen 20 de ore pe zi, absorbind în același timp gazele nocive din mediul înconjurător. Busuiocul este considerat un puternic antioxidant cu proprietăți antibacteriene, anti-fungice și antiinflamatoare. Cultivarea busuiocului se presupune că are un efect de vindecare spirituală, mai ales atunci când planta este plasată în zona de nord, est sau nord-est a casei sau a grădinii. Busuiocul are nevoie de mult soare.

Te-ar putea interesa și:

Creează-ți buchetul cu înțeles – Și florile vorbesc

5 Ierburi în bucătăria ta de care Nu știai că sunt Magice

Flori Galbene Fermecate – Drăgaica și Sânzienele

 

 

Help me to grow up!