5 Filme pe care trebuie să le vezi în călătoria spre spiritualitate

Am avut câteva zile libere de care am zis să profit relaxându-mă acasă. Îmi cam lipsește timpul liber în ultima perioadă, așa că m-am gândit că cea mai bună modalitate de a îmi destinde corpul și mintea e să stau tolănită în pat, cu ochii lipiți de ecranul laptopului urmărind un film bun. Mi-am întrebat prietenii care sunt ultimele filme pe care le-au văzut și mi-au dat câteva sugestii bune dar parcă tot nu m-au mulțumit pe deplin. Ca urmare am dat un search pe Google și mi-am ales eu câteva din zecile de filme pe care cinefilii le-au cotat cu note mari pe Imdb. Le-am urmărit cu sufletul la gură, impresionată de câte lucruri am putut învăța despre mine și relația omului cu subconștientul său. Recomand aceste 5 filme pe care trebuie să le vezi în călătoria spre spiritualitate!

The Shift (Schimbarea)

Un film bazat pe fapte reale care ilustrează că și lucrurile banale pot avea un impact destul de puternic în viața noastră. Acesta pune amprenta pe deciziile noastre absolute și te ajută să înțelegi cum îți pot schimba viitorul în doar o secundă.

Schimbarea vine din interior! Dr Wayne Dyer a influențat milioane de oameni cu învățăturile sale spirituale, iar în acest film el subliniază cum, când și mai ales de ce ar trebui să facem trecerea de la ambiție la scop.

Cum încercă să ne arate calea spre adevăr? Prin metafora introdusă de psihologul Carl Jung – parcursul unei zile obișnuite (de dimineață până seara), al unui om obișnuit, unde totul este condus de scop și de intenții. Dimineața este condusă de ego-ul nostru, în timp ce după-amiaza și seara sunt momentele în care simțim și realizăm semnificația din spatele interacțiunilor noastre și drumul spre scopul pe care îl urmăm.

Filmul Schimbarea este perfect pentru oricine caută inspirație spirituală și drumul spre succes. Acest film te va motiva, va inspira și cu siguranță îți va schimba perspectiva asupra vieții.

The Celestine Prophecy (Profeția Celestine)

Bazat pe best-sellerul cu același nume, Profeția Celestine, te va ține cu sufletul la gură încă din primele secvențe. Profeția conține secrete care și în prezent schimbă întreaga lume.

Folosind înțelepciunea interioară filmul te învață cum să faci conexiuni între lucrurile care se întâmplă în viața ta acum și cele care se vor întâmpla în viitorul apropiat. Oarecum îți dă posibilitatea de a-ți vedea viitorul prin prisma acțiunilor pe care le faci.

Dacă ți se pare că toate întâmplările din viața ta sunt asemănătoare sau au un punct comun și duc la același rezultat, atunci urmărește acest film cu interes. S-ar putea să îți răspundă multor întrebări.

The Secret (Secretul)

Secretul nu mai este un secret. Acest film elucidează întrebările despre misterul legilor universale și te ajută să obții mai ușor ceea ce îți dorești cu adevărat. Învață despre legea atracției și puterea ei.

Filmul acesta mi-a schimbat viziunea despre viață și m-a îndrumat în călătoria spre spiritualitate. Urmărește-l cu interes și învață cum să folosești Secretul pentru a atrage în viața ta doar lucruri care te fac fericit.

Awake: The Life of Yogananda (Trezirea: Viața lui Yogananda)

 

Filmul documentar „Viața lui Yogananda” îl are ca protagonist pe Paramahansa Yogananda (1893-1952), un guru de origine hindusă care a adus kriya yoga în vest în anii `90. Acesta nu este doar un documentar ci și o pildă despre importanța încrederii de sine și dorința de a-i ajuta pe cei din jurul tău în a se simți fericiți în propria piele.

În călătoria spre spiritualitate vei avea nevoie să înțelegi cum funcționează lucrurile din jur dar cel mai important este să înțelegi cum funcționezi tu.

Filmul te încurajează să-ți dezvolți corpul și mintea prin yoga. Atunci când este realizată corect, aceasta poate duce la lucruri extraordinare. Yoga nu este doar un exercițiu fizic. Yoga este disciplină psihică. Urmărește filmul și convinge-te!

The Matrix (Matrixul)

Auzisem multe lucruri despre acest film controversat dar parcă niciodată nu m-a atras să îl vizionez. După terminarea primei părți l-am adăugat pe lista celor 5 filme pe care trebuie să le vezi în călătoria spre spiritualitate.

Matrix îți va pune la îndoială percepția asupra realității în care trăim și îți va lărgi perspectiva vieții arătându-ți limitele mintale pe care ni le impunem, sau mai bine spus care ne sunt impuse de regulile de conduita ale societății și pe care noi le urmăm riguros.

Este un film clasic, din 1999, dar care merită văzut și revăzut cu siguranță…asta dacă nu ai făcut-o deja.

Toate aceste 5 filme pe care trebuie să le vezi în călătoria spre spiritualitate se găsesc pe youtube, deja traduse în limba română. Ca să vă fie mai ușor, am lăsat în dreptul fiecăruia un link direct către filmul dorit. Sper să vă placă! Vizionare plăcută!

Te-ar putea interesa și:

Cele mai cunoscute 5 exerciții meditative pentru începători

Spune-mi ce culoare îți place și îți voi dezvălui personalitatea

Află cum să îți păstrezi echilibrul natural 

Help me to grow up!