7 alimente minune pentru corp și minte

7 alimente minune care îți stimulează starea de spirit

 Atunci când îți este foame, și ai atâtea posibilități să mănânci rapid și gustos, sigur nu îți mai stă capul la cât de sănătos este ce ți în mână. Produsele de tip fast-food pot avea un gust uimitor dar consecințele consumului lor pe timp îndelungat pot produce daune grave asupra corpului și psihicului nostru. Pe lângă faptul că îngrașă, acestea sunt pline de e-uri și grăsimi nesănătoase pe care creierul uman nu știe cum să le interpreteze sau în cel mai rău caz, provoacă dependență. Iar industria alimentară știe cum să ne joace ( sau cel puțin încearcă, prin adăugarea unora dintre cele mai periculoase e-uri în produsele alimentare și promovarea în spoturi publicitare cât mai atrăgătoare ).

Corpurile noastre răspund la diferite tipuri de produse alimentare în diferite moduri. Iar unele alimente, cum ar fi cele pline de carbohidrați (pâinea albă și pastele), pot lăsa senzația de balonare și saturație. O dietă nesănătoasă este plină de efecte ireversibile care-ți pot distruge starea de spirit. Și dacă ești de părere că starea ta de spirit nu joacă nici un rol în sănătatea ta, este totalmente un mit. De fapt, aceasta îți poate deteriora sistemul imunitar, încetini pierderea în greutate și poate duce la dureri de cap și chiar depresii.

Din fericire, natura a avut întotdeauna grijă de noi. Astfel, dacă ești pregătit să începi o dietă echilibrată, am găsit 7 alimente minune pentru corp și minte care te pot însoți la masă. Citește mai jos 7 alimente minune care îți stimulează starea de spirit.

Nucinuci

Nu întâmplător natura a făcut ca forma miezului de nucă să arate ca un creier uman în miniatură. Nucile sunt o sursă excelentă de Omega 3, care contribuie la buna funcționare a celulelor creierului și a neurotransmițătorilor săi. Persoanele tinere cu deficit de Omega 3 pot suferi accese de violență și furie frecvente. În schimb, la persoanele în vârstă, această lipsă de Omega 3 poate duce la accidente vasculare cerebrale, probleme de memorie și senilitate. Este dovedit științific că femeile gravide care consumă o cantitate suficientă de nuci și Omega 3 pe timpul sarcinii, vor naște copiii cu un coeficient de inteligență foarte ridicat.

Ouăanti-depression foods - eggs

Ouăle sunt încărcate cu acizi grași, zinc, vitamina B și Omega 3. Toate acestea stimulează starea de spirit. Plus de asta, ouăle sunt naturale și hrănitoare, iar pentru că sunt pline de proteine, te vor ține sătul și plin de energie mult timp după ce le mănânci. Ai nevoie de încă un motiv care să te facă să consumi ouă regulat? S-a demonstrat că persoanele care au mâncat două ouă la micul dejun, au pierdut mai mult în greutate decât cei care au mâncat un mic dejun sărac.

Ginseng
ginseng

Nativii americani cunoșteau proprietățile acestei plante minune, astfel încât, atunci când călătoreau pe distanțe lungi, mestecau rădăcină de Ginseng pentru a face față oboselii. Studiile arată că este cunoscută și apreciată din cele mai vechi timpuri deoarece îmbunătățește reacția organismului asupra stresului și reduce anxietatea. Ceaiul de Ginseng stimulează energia psihică, relaxează și crește energia interioară. Se spune că înțelepții chinezi se bucurau zilnic de o ceașcă de elixir preparat din acest aliment minune pentru corp și minte.

– Citește și 5 sugestii pentru a ne păstra echilibrul natural al organismului – 

– 5 ierburi de care nu știai că sunt magice –

Bananebanana

Bananele sunt cele mai tari fructe pe care le poți mânca – ele stimulează starea de spirit și te pot ajuta să ai un somn mai bun. Bananele conțin vitaminele A, B6 și C, fibre, potasiu, fosfor, fier, carbohidrați și triptofan. Carbohidrații ajută la absorbția triptofanului în creier iar vitamina B6 o transformă în serotonină, care te face mai fericit. 🙂 Ulterior bananele au fost folosite în tratamente pentru insomnie, depresie și anxietate. Cantitatea de potasiu pe care acestea o conțin, le face gustarea perfectă atunci când te simți stresat sau obosit.

Broccolibroccoli

Mama ta avea dreptate atunci când îți spunea să mănânci broccoli! Este un alt aliment minunat, scăldat în vitamine B și C, care ajută la combaterea stresului. Nivelului ridicat de vitamina K și colină, ajută la menținerea memoriei în cea mai bună formă. Bogat în fibre, o cantitate mică de Broccoli te va face să te simți sătul mult mai devreme. La fel ca și conopida, este perfect în a-ți menține dieta echilibrată.

Ciocolată – 85% Cacao
ciocolata-neagra

Pe lângă faptul că este un produs delicios, Ciocolata Neagră conține substanțe chimice din plante numite flavonoide, care ar putea reduce riscul multor boli, inclusiv a cancerului și a bolilor de inimă. De asemenea conține serotonină, deci poate crește nivelul serotoninei din corp. Prin urmare Ciocolata Neagră cu siguranță te face fericit! Cu cât mai multă cacao, cu atât mai bine!

Apăapa

Deși nu te gândeai, apa este cel mai important element de care avem nevoie pentru corp și minte. Cea mai mică pierdere de apă din corpurile noastre pot afecta bunăstarea noastră fizică și mentală. Este extrem de important să ne menținem hidratați pe tot parcursul zilei, indiferent de anotimp. Asemenea unei flori, o persoană care bea multă apă capătă un aspect al pielii mult mai sănătos.

Evident nici unul dintre alimentele din acest articol nu te vor face fericit pe loc. Dar pot da startul unui echilibru spre o viață mai fericită și mai sănătoasă după 50 de ani.

Help me to grow up!