Alte semne și figuri pe fundul ceștii de cafea

Pentru că sunt pasionată de tot ce înseamnă divinație, mi-am propus zilele astea să aprofundez în taseografie. Mai tradițional spus, arta ghicitului în cafea. Am scris, prin mai, un articol „ Cum să ghicim în cafea ”, în care vorbesc mai mult despre pregătirea cafelei și persoanei căreia i se ghicește decât despre simboluri și semnificații.

Mi se pare fascinant cum semne obișnuite, întâlnite pretutindeni, pot avea o așa semnificație aparte în prezicerea viitorului. Iar ca să deprind mai bine meșteșugul descifrării acestora, am zis că cel mai e bine e să dau o tură până în cartierul vecin, unde Dna. X îmi poate arăta și explica alte semne și figuri pe fundul ceștii de cafea. Și într-adevăr mi-a arătat mai multe decât mă așteptam. Hai’ să vă împărtășesc și vouă…

Semne comune, ușor de recunoscut

ghicit-in-cafea-caimac Notițele mele au început cu primele cuvinte pe care Dna. X le rostea zâmbind în colțul gurii: „Banii și caimacul sunt ca două surori gemene”.

 Spuma cafelei îți dezvăluie norocul pe care îl ai pe partea financiară. Cu cât e mai deasă, cu atât banii sunt mai mulți. Apariția liniilor în ceașca de cafea, reprezintă drumurile. Acestea pot fi mai lungi sau mai scurte. Liniile foarte mici se pot interpreta ca zile, dacă sunt consecutive. Numărul acestora ne arată în cât timp ceva important se va întâmpla. O linie bifurcată arată că trebuie să iei o decizie. Mai multe puncte la un loc prevestește o călătorie scurtă, neașteptată, sau poate fi de fapt un număr. Pătratul reprezintă o provocare, o dificultate pe care o vei întâmpina curând. Simbolul masculin/feminin este reprezentarea unui bărbat sau a unei femei. Zodiile și semnele astrologice apar de obicei lângă persoane, dezvăluind caracteristici ale persoanei din apropiere. Curcubeul reprezintă împlinirea unei dorințe. Dacă sunt două, dorința îți va aduce dublă satisfacție. Lumânarea apare atunci când vei primi ajutor pentru o problemă cu care te confrunți de multă vreme. Țigara reprezintă o înțelegere amicală. Atunci când țigara este ruptă pe jumătate, se anunță un conflict. Focul este semnul pasiunii, dorințelor sexuale și emoțiilor puternice. Masca reflectă un secret care trebuie bine păstrat. Pistolul/arma prevestește un pericol, o amenințare. Păzește-ți spatele de persoanele rău intenționate.  Ciocanul te avertizează să nu te încrezi în vorbele altora mai mult decât în ale tale. Fii sigur pe ceea ce spui și ceea ce vrei pentru a nu fi afectat. Fulgul/pana te sfătuiește să te concentrezi la ce ai de făcut și să te focusezi pe victorie. Evantaiul este flirt. Plicul anunță o veste. Picăturile sunt lacrimi ce vor fi vărsate. Umbrela, ca și în viața reală, reprezintă protecție. Primești susținere din partea cuiva. Podul semnalează un eveniment important sau o persoană care îți va schimba viața. Pălăria este semn de succes pe plan financiar. O pălărie întoarsă vestește pierderi. Oul prevestește o viață nouă, un început, o afacere de succes. Dacă oul este spart este vorba de eșec, pierdere, probleme financiare. Diamantul înseamnă cadou. Un prieten îți va face o surpriză plăcută. Gardul/o împrejmuire, reprezintă limitele pe care ți le impui. Ceasul te deșteaptă și te avertizează că îți pierzi timpul inutil. Harpa simbolizează dragoste și romantism.

Semne oculte și religioase ce apar frecvent în zațul de cafea

Ghicitul în cafea poate dezvălui semne deosebite care, de cele mai multe ori, se traduc în diferite moduri, acestea neavând același înțeles cu reprezentarea lor fizică. Semnele oculte și religioase apar destul de frecvent în zațul de cafea. Iată reprezentarea celor mai comune astfel de simboluri:ghicit-in-cafea-inger
Stelele anunță vești importante și posibil succes. Mai multe stele înfățișează mulțumiri atât din punct de vedere moral cât și material, atingerea unui scop propus, succes, celebritate. Cometa reprezintă karma. Aceasta anunță o schimbare de situație. Când vezi Luna în toată splendoarea ei, pregătește-te de nopți pasionale în compania persoanei iubite. Imaginea unui înger aduce cu sine posibilitatea ca o persoană cu stabilitate financiară să îți ofere un sprijin de care ai mare nevoie. Ca un înger păzitor, cineva are grijă să îți fie bine. Crucea reprezintă fericire și succes pentru o muncă la care s-a depus mult efort. Dacă aduce mai mult cu un X se traduce ca obstacole, pierderi, eșec. Silueta unui preot anunță o posibilă vizită a unei persoane delicate, aristocrate, simandicoase. Dacă preotul apare alături de altar, aceasta arată o sărbătoare în familie: măritiș, botez sau cununie. Altarul este un semn al protecției și consolării primite sau date. Biserica se traduce ca liniște și mângâiere sufletească. Dacă persoana este tânără, biserica poate reprezenta și căsătorie. Apariția diavolului în zațul de cafea reprezintă liniștea dinaintea furtunii, un pericol inevitabil. Păzește-te de oameni falși, bârfe și intrigi.

Te-ar putea interesa și:

Cum să ghicim în cafea

Cartomanția – Ghicitul în Cărți

Ghicitul în Bobi

Help me to grow up!