Apă, aer, pământ sau foc? Ce element ești?

Apa are proprietăți magnetice – hrănește și susține. Focul are însușiri creative. Aerul este un element de detașare și permite simultaneitatea a celor două elemente principale, focul si apa. Pământul leagă focul, apa și aerul, în proporții diferite, făcând posibilă formarea de materiale cu proprietăți deosebite.

Semnele astrologice sunt grupate în cele patru elemente fără de care viața nu ar fi fost posibilă. Fiecare reprezintă un fel de bază a energiilor și emoțiilor noastre interioare, influențându-ne astfel caracteristicile și trăsăturile de personalitate. Toate elementele trebuie să fie în concordanță unul cu celălalt, să coexiste în mod pașnic, în scopul de a susține un echilibru.

Element Caractersitică Zodie
Pământ îndemânare Taur, Fecioară, Capricorn
Foc forță Berbec, Leu, Săgetător
Aer inteligență Gemeni, Balanță, Vărsător
Apă emoție Rac, Scorpion, Pești

Pământul

Dintre toate elementele este cel mai ușor de delimitat fiind baza a tot ceea ce există în jurul nostru. La fel ca și pământul propriu-zis, este stabil, dependent, organizat și deseori previzibil. Este limitat și disciplinat dobândind prin rațiune, nu prin emoții.pamant

Pământul este singurul element care poate fi stăpânit – nimeni nu deține marea, aerul sau focul. Spre deosebire de celelalte elemente, se evidențiază greu însă nu dispare niciodată. Focul se stinge, apa se scurge, iar aerul pur și simplu dispare. Atunci când pământul se transformă în praf, se ridică încet dar sigur și își continuă drumul pe altă cale.

Pământenii sunt, prin urmare, precauți, convenționali, posesivi, realiști și de încredere. Trăiesc pe baza respectului și bunului simț, căutând bunăstarea fizică, mai degrabă decât iluminarea spirituală. Sunt responsabili, metodici, preocupați de detalii dar și pragmatici, materialiști și reducționiști -reduc totul la ceea ce este practic, util și vizibil. În general au înclinație către stabilitate. Pentru că au un temperament mai puțin emotiv pot suferi tulburări în comportament. Devin uneori lipsiți de caracter, superficiali, indiferenți, insensibili, leneși, geloși, egoiști, ș.a.

Focul

Focul tinde spre înălțime și poate ridica lucrurile în nori și dincolo. Nu poate fi limitat, deși poate fi controlat. Chiar și așa, se înalță spre cer. Este asociat cu sufleul și dorințele.  În timp ce arde, se creează, de asemenea, o nouă viață (în incendiile de pădure elimină vechiul și permite noului să pătrundă – unele plante chiar au nevoie de foc pentru a-și elibera semințele).

Dintre toate elementele, focul captează atenția cel mai mult. Persoanele ”de foc” au aspirații înalte, o mare încredere în sine, entuziasm și onestitate. focAu nevoie de libertate de exprimare astfel încât vor fi întotdeauna pe cont propriu, fiind motivate de emoție, înțelegere și intuiție. Individualiste, atractive, mereu active și iubitoare de libertate, pot avea mulți prieteni – sunt generoase cu timpul, energia și resursele lor. În afaceri le regăsim, de obicei, în partea de sus – liderul independent care se consultă singur înainte de a acționa.

Zodiile de foc sunt întotdeauna “pe scenă” și le place să fie recunoscute și admirate pentru realizările lor. Consideră că este mai important să fii apreciat decât să fii bogat. Nimic nu le doare mai mult decât să fie ignorate. Pot deveni necinstite, bârfitoare, inconsecvente, irascibile și risipitoare.

Aer

La fel ca focul, aerul este greu de controlat sau de capturat – este pretutindeni. Leagă totul între ce este vizibil și invizibil. Încă din cele mai vechi timpuri, aerul era forța motrice a transporturilor(navele cu vele), precum și o sursă majoră de putere(morile de vânt).aer

Simbolic este asociat cu limba, logica, comunicarea și interdependențele
(legături) între oameni și lucruri. Aerul iubește libertatea, iar dacă este capturat, va scăpa de la prima ocazie (aerul din balon). Este sociabil și simte mereu nevoia de a-și face prieteni noi.

Oamenii dominați de elementul aer sunt preocupați de gândire, idei și intelect. Nu merg pe instincte dar sunt vigilenți, drepți în judecată și întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Au interese variate și pot studia matematica sau alte domenii ale logicii. Sunt versatili și agili în comunicații. Când sunt nehotărâți, fac greșeli din lipsă de idei. Defectele lor iau amploare pe parcursul timpului – devin bârfitori, guralivi, irascibili, risipitori.

Apă

Apa, ca și pământul, este puternică. Se poate ridica în aer (deși de multe ori cade din nou sub formă de ploaie). În timp ce focul nu poate distruge pământul, apa poate. Este solventul universal și are potențialul de a le face pe toate un întreg, fără a distruge esența. Crește cu ajutorul aerului, dar, fiind extrem de puternică, și își va găsi întotdeauna propriul nivel. Atunci când este constrânsă, se retrage ușor și elegant. Simbolic se referă la inconștient, sentimente și emoții.apa

În mod normal, apa este rece și absoarbe energia – se hrănește cu energia altora. Aceasta este cea mai sensibilă dintre toate elementele.

Oamenii reprezentați de acest element sunt preocupați de propriile sentimente dar și de sentimentele altora. Au relații apropiate, pe care și le formează după instincte. Pot fi foarte schimbători dar, în general, sunt romantici, sentimentali și afectuoși. Au fixații și obsesii și sunt protectivi și foarte posesivi cu familia și partenerul lor. Ei comunică pe căi non-verbale; emoțional, psihic sau prin artă (dans, muzică, poezie, fotografie). Convingerile lor sunt bazate pe sentimente, mai degrabă decât pe rațiune. Ei percep viața prin emoții – se înconjoară de lucruri și oameni care le transmit o stare de bine.

Defecte ale celor născuți în zodiile de apă: indiferență, cruzime, lene, indolență, lipsă de îndrăzneală, lipsă de preocupare, instabilitate(emoțională și psihică). Sunt cei mai predispuși la depresii și stări anxioase.

 

Help me to grow up!