Ce ne spun grupele sangvine

Tu îți cunoști grupa sangvină? Se spune că și aceasta joacă un rol în personalitatea omului. Desigur, nu poate oferi explicații complete, omul având în ființa sa și o serie de nuanțe ereditare, precum și un șir întreg de ticuri, obișnuințe, deprinderi căpătate în viața socială.

Cele 4 grupe sanvine se exprimă prin 4 categorii de oameni:

A-armonioșii                             B-ritmicii

AB-complecșii                          0-metodicii

Observațiile făcute de-a lungul timpului arată că temperamentele ce corespund diferitelor grupe se înfruntă, se opun, se atrag sau se completează în viața de zi cu zi.

Armonioșilor, sensibili de felul lor, li se recomandă să facă tot posibilul să se integreze în mediu, acest fapt fiind determinat pentru dezvoltarea și împlinirea lor.

Ritmicilor, cunoscuți ca agresivi și autoritari, li se recomandă să-și urmeze chemarea; pe ei loviturile vieții îi vor afecta mai puțin.

Metodicii – niște norocoși de felul lor – li se recomandă să profite de faptul că se pot adapta pretutindeni.

Complecșii: fiind un amestec temperamental, ei trebuie să fie foarte atenți la orice pas pe care îl fac. Ei au de luptat cu propria instabilitate sufletească.

Grupa Sangvină A

Tot ce ține de sensibilitatea persoanelor din această grupă este hotărâtor. Oameni complicați sufletește, cei din această grupă pot trece ușor de la extaz la pesimism, sau invers. Sensibile și pasionate, asemenea persoane pot pierde controlul interior foarte ușor, devenind astfel periculos de vulnerabile.

Armonioșii sunt, de asemenea, foarte impresionabili și individualiști, evitând uneori să ia contact cu lumea. Altfel, acestora le plac surprizele și sunt capabili de iubiri fulgerătoare. Au memorie foarte bună și gustul frumosului. Inegali în muncă, atunci când își găsesc locul preferat i se dăruiește cu pasiune. Se spune că aceștia nu pot lucra decât după ritmul lor și de accea își aleg, de cele mai multe ori, meserii individuale în domeniul creației spirituale, cercetării, ale altor sectoare cu ocupații liberale.

Grupa Sangvină B

Cei din ”B” sunt căutători de adevăr, spre deosebire de cei din ”A”, care tind spre găsirea frumosului. Aceeași opoziție și în plan afectiv: ritmicii sunt netulburați, în timp ce armonioșii pot ajunge la hipersensibilitate.

Perseverenți și autoritari, oamenii cu grupa sanvină B sunt făcuți pentru acțiune, având cu ei curajul, sângele rece și siguranța de sine. Marea majoritate sunt iubitori de ordine, fiind buni organizatori și foarte disciplinați. Au tendința de a ține mai mult decât trebuie la punctul lor de vedere.

Principalele calități ale ritmicilor:tenacitate, perseverență, stabilitate, statornicie. Drepți de fel, le place să cunoscă reguli și luptă pentru putere. Sunt buni în profesiile militare, în cele de îndrumare și comerț. Au aptitudini matematice.

Copiii cu același tip de grupă sangvină sunt ușor de crescut, fiind, aproape întotdeauna, cooperanți și serioși.

Grupa sangvină 0

Metodicii sunt, se pare, cei mai senini dintre oameni. Maeștrii în arta socializării, sunt capabili să înțeleagă și să se adapteze mediului social, de orice natură. Sunt cunoscuți ca oameni optimiști și sentimentali, luptători și care trăiesc viața cu o intensitate maximă. Deseori fac risipă de generozitate, de bunătate și toleranță.

Mistuiți de curiozitate, dovedesc inteligență practică și mare capacitate de adaptare. Pot ocupa funcții ca: ziariști, avocați, profesori, asistenți sociali, șoferi taxi, agenți de asigurări.

Grupa sangvină AB

Persoanele din această categorie sunt ca un ghem de contradicții. Dominate de incompatibilități, acestea au adesea un comportament imprevizibil. Instabilitatea de care dau dovadă este suplinită de faptul că sunt înzestrați cu fel de fel de talente, aptitudini.

Complecșii sunt făcuți parcă pentru acțiune; nimic nu îi supără mai rău ca lipsa de activitate. Cu un temperament foarte colorat, pot avea totuși parte de singurătate – fapt lesne de înțeles, aceștia având un carcater lacom.

Oameni combinativi, cei din grupa sangvină AB, pot lucra foarte bine în domeniile ingineriei, service-ului tehnic, muzicii, etc.

Help me to grow up!