Ce spun zodiile cu adevărat despre noi

horoscopHoroscopul european este cel mai cunoscut dintre toate tipurile existente. Acesta este delimitat în 12 sectoare egale, de jur împrejurul cercului solar, reprezentând calea parcursă de soare în decursul unui an. Reprezentările simbolurilor zodiacale nu au fost date la întâmplare. În antichitate, linia, punctul și cercul aveau semnificații spirituale. De pildă liniile drepte figurau ca și elemente logice, raționale, pe când cele curbe erau componente pur emoționale, sentimentale. Combinațiile acestora au produs glife, care descriu grafic esența elementului pe care îl reprezintă.

Caracteristicile primare ale zodiilor

berbecBerbec

Două linii curbe, asemenea unor semiluni incomplete, unite într-o linie dreaptă, aduc în prim-plan coarnele nărăvașe ale Berbecului. Linia dreaptă reprezintă gândirea lipsită de emoții iar cele două semiluni simbolizează apele conștiinței care țâșnesc cu putere în afară. Astfel, zodia Berbec este cea mai cerebrală dintre toate celelalte. Atunci când li se umple paharul, nativii din zodia Berbec, erup ca un vulcan păstrându-și totodată demnitatea.

taurTaur

Un semicerc, cu deschiderea în sus, așezat pe un cerc, amintește exact de capul unui Taur. Cercul simbolizează spiritul care servește drept suport semicercului – caracteristic sufletului, deschis spre cer. Drept urmare Taurul este un semn zodiacal emoțional. Comportamentul nativului din zodia Taur depinde foarte mult de starea acestuia de spirit. În general sunt sufletiști, sociabili și cu simțul umorului.

gemeniGemeni

Două linii orizontale curbe sprijinite în două linii verticale drepte reprezintă Gemenii. Cei doi stâlpi ai înțelepciunii sunt delimitați de către cele două linii ale destinului. Persoanele gemeni sunt pur raționale, cerebrale. Acestea au mereu un plan de rezervă la îndemână.

racRac

Două cercuri cu terminații ușor rotunde (ca două semiluni), înfățișate în oglindă. Acest simbol amintește de cleștii unui rac, și reprezintă o uniune ciclică între semiluna sufletului și cercul spiritului. Lipsesc cu desăvârșire liniile drepte, deci este un simbol pur emoțional. Se știe că racii trăiesc și acționează după instincte.

leuLeu

Un cerc mic continuat de o terminație în formă de S inversat este imaginea grafică a zodiei Leu. Aceasta amintește de capul și coama animalului sălbatic. Cercul este spiritul, care se înalță și coboară sub linia Pământului. Avem numai linii curbe, este un alt simbol emoțional. Leii sunt firi sensibile, ușor de rănit prin cuvinte.

fecioaraFecioară

Simbolul fecioarei este foarte ușor de desenat și interpretat. Un „m” de mână ce se termină într-un „p” de tipar, care coboară sub nivelul liniilor verticale. Cele trei linii reprezintă trei nivele ale conștiinței unite prin semiluni ale sufletului în partea de sus. Terminația sa întărește ideea emoțiilor transmise de către fecioare. Acestea zâmbesc chiar și atunci când norul negru le umbrește fericirea.

balantaBalanță

Un simbol compus din două elemente paralele. O linie orizontală cu o buclă pe mijloc, în partea de sus, iar dedesubt, o linie paralelă simplă. Acestea reprezintă fizicul și metafizicul. Semiluna (bucla) înfățișează poziția justiției divine mai presus de nivelul fizic (linia dreaptă). Oricine spune despre balanțe că știu absolut totul.

scorpionScorpion

Simbolul scorpionului este asemănător cu cel al fecioarei dar cu o terminație în formă de săgeată – acul scorpionului. Aceleași trei nivele ale conștiinței, aceleași emoții puternice; săgeata din urmă este obiectul rațiunii. Lumea îl place datorită șarmului său înnăscut.

sagetatorSăgetător

O săgeată oblică și tăiată pe mijloc, îndreptată în sus, spre dreapta, reprezintă foarte bine arcul și săgeata Săgetătorului. Orientarea în sus a săgeții simbolizează tendința permanentă spre progres. Celelalte două elemente exprimă natura duală a semnului, îmbinând umanul cu animalul, precum centaurul. Săgetătorilor le vor plăcea întotdeauna schimbările.

capricornCapricorn

Capricornul are cel mai complex simbol, care cuprinde laolaltă linia dreaptă, semiluna și cercul. Linia dreaptă care coboară dinspre stânga, sugerează coborârea intelectului în materialitate. Acesta este un semn deopotrivă emoțional și rațional. Cine cunoaște un capricorn știe că nu va întârzia niciodată la întâlnire.

varsatorVărsător

Semnul vărsătorului este reprezentat prin două linii paralele ce amintesc de valurile apei. Acestea sugerează valurile apei cunoașterii ce curg din urciorul omului, dar și vibrațiile electromagnetice sau chiar undele cerebrale, mentale. Simbol rațional, motto-ul preferat al Vărsătorului este: ,,Prefer să fiu un pic ciudat decât plictisitor ca alții.”.

pestiPești

Peștii sunt reprezentați prin două semiluni în oglindă, unite la mijloc printr-o linie orizontală. Cele două semiluni ale sufletului se unesc la centru, simbolizând acordul tuturor paradoxurilor. Peștele va avea întotdeauna atitudinea potrivită într-o situație limită.

Te-ar putea interesa și:

Citatele Preferate ale Zodiilor

Cum influențează Planetele Sistemul Solar dar și pe cel Uman?

Cele 12 Pietre Prețioase și Lunile Anului

Help me to grow up!