Cele 12 Pietre Prețioase și Lunile Anului

Este bine cunoscut faptul că cei născuți sub semnul Scorpionului au caracteristici diferite față de cei născuți sub semnul Fecioarei. Cristalele și pietrele semi-prețioase sunt asemenea nouă, unice, cu energii specifice, diferite. Câmpul energetic al acestora este influențat de culoare, formă geometrică și vibrație subtilă. Au o istorie interesantă și variată, corelată cu semnele zodiacale, fiecare lună a anului având o piatră caracteristică. Oamenii din antichitate erau convinși de beneficiile lor vindecătoare și mărturiseau că emană energia necesară atunci când sunt purtate de-a lungul întregii luni proprii.

Citește mai departe și vezi care sunt cele 12 pietre prețioase reprezentative fiecărei luni. 

IANUARIEgranat-ianuarie

Piatra lunii Ianuarie este Granatul. Culoarea sa roșie fortifică proprietățile dragostei, credinței și curajului. Purtarea granatului sub formă de bijuterie te ajută să previi coșmarurile și te apără de pericole pe parcursul călătoriilor. De asemenea protejează inima și plămânii și îți crește nivelul de energie pozitivă.

FEBRUARIEametist-februarie

Pentru cei născuți în luna Februarie, caracteristic este violetul Ametist, asociat cu sinceritatea, pacea și liniștea sufletească. Puterea culorii sale te protejează de vicii, artrită și răceli. Sprijină controlul de sine și întărește relațiile de dragoste. Se crede că are calități miraculoase și poate ajuta la menținerea echilibrului și evitarea stresului.

MARTIEacvamarin-martie

Piatra lui Martie, Acvamarinul, este o piatră prețioasă de culoare albastru deschis, asociată cu previziunea, cunoașterea și inspirația. Ca bijuterie, sporește claritatea mentală și eliberează energia negativă de purtător. Aduce curaj, creativitate și o mai bună percepție a simțurilor. Ca medicament, bea un pahar de apă, în care ai lăsat peste noapte un cristal Acvamarin, împotriva bolilor de inimă, ficat și stomac.

APRILIE

Piatra prețioasă a lunii Aprilie este Diamantul. Acesta simbolizează dragostea eternă, curajul și puterea. Atrage romantismul, fericirea și bogăția. În antichitate, aceste pietre prețioase se erau considerate lacrimile zeilor. Cei născuți în luna Aprilie se pot numi norocoși că pot purta Diamantul ca pe un talisman. Tratează rănile sufletului și aspiră energii pozitive.

MAIsmarald-mai

Ești născut în Mai? Poartă și dăruiește Smarald. Acesta aduce prosperitate, sănătate, fericire și succes. Te apără de boală și înlătură energiile negative. Simbolic zeiței Venus, este asociat cu fertilitatea și feminitatea.

IUNIEperla-iunie

Vara iubește cel mai mult marea cu toate elementele ei. Cei născuți în luna Iunie sunt protejați dacă poartă aproape o Perlă veritabilă. Perlele sunt adevărate simboluri ale purității. Acestea transmit energii care te ajută să îți menții calmul și să dizolvi furia.

IULIErubin-iulie

Dacă ești născut în Iulie, ține aproape un Rubin! Hindușii foloseau puterea acestuia pentru a ține la distanță spiritele rele. În ziua de astăzi l-au numit piatra pasiunii, datorită culorii sale aprinse. Purtarea rubinului susține emoțiile, hrănește curajul și amplifică energia. Rubinul mai este asociat cu armonie, protecție, entuziasm, succes și putere.

AUGUSTolivina-august

Nestemata lunii August este nimeni alta decât Olivina. Aceasta reprezintă inocență, fidelitate, tărie și credință. Purtată alături de aur, Olivina, previne coșmarurile, alungă insomnia și ajută la un somn relaxant. Îți echilibrează emoțiile și sprijină digestia. În trecut oamenii purtau Olivină pentru a ține departe răutatea, nenorocirile și magia neagră.

SEPTEMBRIEsafir-septembrie

Vedetă în Septembrie este Safirul, asociat cu onestitate, înțelepciune și seninătate. Acesta dezvoltă spiritualitatea și emoțiile pure. În antichitate era piatra preferată a celor de rang, fiind considerată simbolul puterii. Dacă ești născut în Septembrie, poartă Safir albastru pentru a reduce durerea.

OCTOMBRIEopal-octombrie

Cei din Octombrie au multe calități dar… și slăbiciuni. Evită energiile negative care te pot influența, purtând Opal. Astfel vei căpăta încrede în tine și în puterile tale. Opalul simbolizează siguranță și încredere.

NOIEMBRIEtopaz-noiembrie

Deși par reci, insensibili, cei născuți în Noiembrie, au nevoie de multă căldură și afecțiune. Recomandat pentru aceștia este prețiosul Topaz. Acesta calmează durerea fizică, echilibrează emoțiile și aduce liniște sufletească. Reduce stresul și anxietatea. Energiile Topazului te protejează totodată de persoanele negative.

DECEMBRIEturcoaz-decembrie

Cei născuți în luna Decembrie au nevoie de succes în toate. Piatra Turcoaz este talismanul perfect. Acesta atrage norocul ca un magnet, și nu numai. Purtat ca bijuterie, alături de argint, dezvoltă capacități tămăduitoare. Poate ajuta la vindecarea nebuniei, astmului, vederii slabe și insomniei. (Magie! Poartă o perioadă îndelungată, turcoaz, aproape de piele, și vei vedea cu ochii tăi cum atrage energiile negative.)

Te-ar putea interesa și:

Spune-mi ce culoare îți place și îți voi arăta personalitatea

Energia lumânărilor în funcție de culoare

Ritual pentru o Inimă Frântă

Help me to grow up!