Creează-ți buchetul cu înțeles – Și Florile vorbesc

Și Florile vorbesc…

Nu cred că există cineva să nu iubească florile. Ne încântă privirea oricât de ciudate ar părea și ne uimește prin unicitate. Am întâlnit oameni cărora le-au plăcut atât de mult încât și-au numit copiii după acestea.

si florile vorbesc

Florile fac parte din viața noastră, pentru că ne sunt aproape în cele mai importante momente. Cine nu dăruiește celor dragi un buchet frumos de flori atunci când vrem să le arătăm că ne pasă? Și sunt sigură că vi s-a întâmplat să mergeți la florărie și să nu știți ce să cumpărați, nu pentru că toate sunt splendide ci pentru că sunt pentru cineva drag.

Căci oamenii întotdeauna aleg florile cu un înțeles. Dăruim buchete din dragoste, respect sau complezență. Acestea aduc, în sinea lor, o fărâmă de eternitate, bucurie și frumusețe. Ca să fii sigur că nu dai greș, creează-ți buchetul cu înțeles – Și Florile vorbesc…în felul lor.

Simbolistică și culoare

De la originile numelui la caracteristicile sale distinctive, fiecare floare în parte are simbolistica și înțelesul ei. În afară de culoare, parfum, formă și textura petalelor, există ceva mai mult, o aspirație, o emanație. Toate aceste atribute alcătuiesc semnificația spirituală a unei flori. Mai jos am alcătuit o listă cu cele mai populare și mai comune flori/ierburi ornamentale și semnificațiile lor. Cu toate acestea, lista este infinită iar sensurile, desigur, se pot schimba prin diferite combinații.

Trandafirii

roses

Nicio altă floare nu a fost capabilă să-i depășească expresia pasiunii și iubirii veșnice. Cu toate acestea, în timp, i-au fost atașate diferite înțelesuri, în funcție de culoarea și numărul lor.

  • roșii sunt simbolul dragostei, al devotamentului și respectului. Un singur trandafir roșu pur și simplu exprimă, ” Te iubesc din tot sufletul! “, pe când 101, ” Vreau să fii a mea, căsătorește-te cu mine! “
  • portocalii întruchipează energia, pasiunea și dorințele vechi cu un farmec debordant. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă exprima admirația și atracția – cu un mesaj bazat pe mândrie și entuziasm – atunci dăruiți un buchet plin cu aceste flori de foc.
  • galbeni sunt o expresie a belșugului. Evocă sentimente de bun venit, căldură și bucurie. Sunt simbolul prieteniei și a geloziei. Trandafirul galben, la fel ca și alte nuanțe, nu poartă nicio urmă de romantism. Acesta indică emoții pur platonice.
  • roz sunt folosiți pentru a transmite emoții blânde, ca admirație, bucurie sau recunoștință. Deși sunt o mulțime de nuanțe pastelate, rozul deschis este indicativul inocenței și gingășiei iar rozul închis arată aprecierea.
  • albi traduc culoarea purității și inocenței și îndrumă în spiritualitate. Florile albe sunt, în general, asociate cu noi începuturi și sunt tradiționale în buchetele mireselor. 
  • albaștrii și negrii nu pot fi obținuți natural, astfel încât simbolizează misterul, șarmul, visurile. Având culori cu un impact vizual puternic, aceștia sunt recunoscuți pentru unicitatea frumuseții lor. Trandafirul albastru este asociat, în mod tradițional, cu sângele regal și exprimă, de asemenea, măreție și splendoare. Trandafirul negru indică o schimbare majoră în viață, moartea obiceiurilor și rânduielilor vechi; pe de altă parte inspiră încredere și entuziasm, începutul unei noi ere de speranță și bucurie.

Crinul

În legendele Greciei, Crinul alb este asociat cu nașterea și simbolizează maternitatea deoarece se spune că a fost creat din laptele Herei (n.r soția lui Zeus). Crinul roz este emblema mamelor în China și totodată simbolul bogăției, mândriei și prospețimii.

Cala

Rafinată, este o floare potrivită pentru orice ocazie, care implică tranziții majore, renaștere și noi începuturi. Calele sunt clasice nunților, și asta pentru că sunt asociate divinității, fericirii conjugale și devotamentului. Cu toate acestea, au fost, de asemenea, folosite la înmormântări pentru a reprezenta simpatia și purificarea unui suflet plecat.

Lalelelelalele

În limbajul florilor, un buchet de lalele reprezintă eleganță și grație, însă culoarea petalelor face ca sensul intenției să difere: galbene-veselie; albe-iertare; violete/roz-prietenie; roșii-dragoste.

Orhideeaorhidee

Simbolizează luxul și transmite afecțiune pură, farmec, maturitate. În Evul Mediu, credința în potențialul afrodisiac al orhideelor, le asocia adesea cu vrăjitoarele care foloseau tuberculii acestora, cruzi, pentru prepararea unor poțiuni de dragoste.

Narciseledaffodil

Un buchet de narcise garantează fericirea, însă amintiți-vă întotdeauna să le dăruiți legate, într-o grămadă – același mit care asociază această floare veselă cu norocul, spune că o un singur fir de narcisă, poate prezice nenorocire.

Ghioceiighiocel

Atât de plăpânzi și gingași, Ghioceii, aduc noutate și speranță. Sunt asociați rezistenței și curajului, deoarece „îndură” asprimea iernii și prevestesc vremea bună ce va urma să vină. Sunt tradiționali lunii Martie ca musafiri timpurii ai primăverii și transmit încredere și simpatie.

Garoafele

Sunt adesea ofranda adusă unui suflet trecut în neființă pentru că acestea sunt simbolul reîncarnării. Roșii-fascinație, distincție, admirație; albe-iubire pură, noroc;  mov-capricii; roz-grijă, dăruire.

Bujorulpeony multcol

Cu petalele lui bogate, Bujorul, întruchipează simbolic bogăția și onoarea. Totodată, Bujorul reprezintă romantismul și prosperitatea și este considerat ca fiind un bun prevestitor al norocului și căsniciei fericite.

Crăciunițacraciunita

În timp ce aztecii antici o considerau semn divin al purității, în zilele noastre Floarea Crăciunului simbolizează veselie, succes, urare de bine și sărbătoare. Culoarea sa roșie înfățișează iubirea divină a Mântuitorului iar forma frunzelor ne amintește de steaua călăuză.

Vâsculredmistletoe

Din cele mai vechi timpuri vâscul a fost una dintre cele mai magice, misterioase și sacre plante ale folclorului european. Se considera dătător de viață și fertilitate, protectiv împotriva vrăjilor și afrodiziac.

 

Te-ar putea interesa și:

Flori Galbene Fermecate – Ritual de Dragoste

5 Ierburi de care nu știai că sunt Magice

Parfumuri home-made, naturale – Rețete din cartea unei vrăjitoare

Help me to grow up!