Flori galbene fermecate

Magia plantelor este cunoscută încă din vremea tracilor, aceasta fiind utilizată în scopuri medicinale dar și pentru sporirea încrederii de sine sau în vrăji de dragoste și protecție. În unele zile, pe care vrăjitoarele le numeau speciale (de obicei sărbători tradiționale și zile cu lună plină), florile dobândesc proprietăți magice. Fiecare are o semnificație aparte și se folosește diferit, în funcție de energia pe care o emană, culoare sau momentul zilei în care se ține ritualul. Din categoria „flori galbene fermecate”, de care o să vorbesc astăzi, fac parte Sunătoarea, Ciuboțica Cucului, Crăițele și Sânzienele.

Florile și proprietățile lor magice

Sunătoarea, supranumită și Leacul Sfântului Ion, este o plantă erbacee care crește pe câmpii întinse, cu flori galbene fermecate. Este folosită uscată, sub formă de infuzie, ca medicament împotriva stărilor depresive și afecțiunilor digestive. Tradițional se culege în ziua de 24 Iunie și se poartă ca talisman împotriva spiritelor rele și a Sânzienelor. De asemenea, pe plan emoțional, te poate ajuta să depășești perioadele mai dificile din viața ta.

Sânzienele au capacități miraculoase în ziua de 24 Iunie, și sunt simbolul sărbătorii căreia îi poartă numele. Precum ielele, duioase și atractive, aceste flori blânde împărtășesc secrete ascunse. Pline de mister îți pot dezvălui chipul viitorului tău partener prin intermediul unui ritual de meditație – pe care l-am detaliat mai jos.

Ciuboțica cucului poartă clopoței galbeni magici pentru a le da de zor zânelor pădurii. În vrăji o regăsim ca întăritor al energiilor emanate de celelalte ingrediente. Alături de incantațiile potrivite poate crește șansele de a convoca la ședință o zână sălbatică.

Crăițele ajută la îmbunătățirea condiției materiale și puterii spirituale. O baie caldă în care să presari petale de crăiță ajută la sporirea banilor și a succesului în carieră. Plantarea lor în jurul casei alungă spiritele rele și vizitatorii nepoftiți.

Floarea galbenă fermecată care îți dezvăluie chipul ursitului

corul-sound-sanziene1_88349400Conform tradiție sărbătoarea de Sânziene se spune că are cele mai pozitive energii asupra ritualurilor de dragoste. În seara dintre 23 și 24 Iunie, zânele bune se prind în horă și te însoțesc în drumul tău către fericire, îndreptându-te la final spre temeiul tău ascuns.

Purtându-i numele, floarea de Sânziene este simbolul tangibil al tradiției și joacă rolul principal în vrăjile iubirii beneficiind de proprietăți magice. Transmite putere și atracție totodată. Este împletită sub formă de cunună și descântată pentru a invoca zânele. Acestea vin cu ajutor spiritual și te îndrumă spre succes.

Ritual de dragoste Halloween-6

Vei avea nevoie de:

  • o cunună din flori galbene fermecate;
  • o oglindă(în care să te vezi din cap până în picioare);
  • o lumânare roșie;
  • un bol cu apă curată;

În ajunul zilei de 24 se culeg flori de Sânziene și se împletesc sub formă de cunună șoptind cu glas domol:

„ Așa cum împletesc florile laolaltă, să vă împletiți în dans și să ieșiți în drumul meu, în visul meu!”

Seara, într-o cameră unde te poți relaxa în voie, stai dezbrăcată în fața unei oglinzi cu lumânarea așezată în partea stângă și bolul de apă în partea dreaptă. Pune-ți pe cap cununa de flori și aprinde lumânarea. Ar fi bine ca pe tot parcursul ritualului să te relaxezi în tăcere și să meditezi asupra sufletului tău. Privește-te în oglindă și încearcă să treci peste imaginea reflectată – visează cu ochii deschiși. Când te simți epuizată, trece cununa prin apă și agaț-o afară, lângă fereastra unde dormi. Lumânarea o poți păstra aproape și o poți reaprinde ori de câte ori te simți tristă. Apa din bol o vei folosi să te speli pe față în dimineața sărbătorii de Sânziene. Acum dormi liniștită căci ești vegheată cu lumină de zânele de după fereastră. Totodată ele îți vor călăuzi visul și vor îndrepta ursitul spre tine. Se spune că îl vei visa venind spre tine.

Te mai poate interesa și:

Ritual pentru Inimă o inimă frântă

Poțiunea dragostei – Rețetă veche 

Trucuri magice cu un praf de sare 

Află vârsta la care te căsătorești prin acest joc 

 

Help me to grow up!