Ierburi de care nu știai că sunt magice

5 ierburi magice

Știai că de fiecare dată când gătești ai în recuzită plante și condimente cu proprietăți magice? Îți voi arăta 5 ierburi magice pe care, în antichitate, femeile le foloseau nu doar la prepararea mâncării ci și a vrăjilor.

Dafinulbay-leaves-california-organic-1

E imposibil să nu dețineți aceste frunze aromate în dulapul de condimente. Dafinul era adesea preparat ca ceai pentru a intensifica clarviziunea și a induce visele profetice. Se folosea ca suport în vrăji de protecție și ritualuri de purificare, pentru ca acestea să devină mai puternice și durabile. Magii își scriau dorințele pe frunze de dafin după care le ardeau, pentru ca visele să devină realitate. Sunt folositoare așa că n-ar trebui să lipsească din cămara ta.

pucik_rozmarinRozmarinul

Este altă plantă nelipsită din dulapul de condimente. Se folosește atât de des încât ar trebui să știi că purifică și protejează. În lipsa tămâiei, femeile ardeau crenguțe de rozmarin pentru a înlătura energiile negative din gospodărie. Pentru cei ce aveau coșmaruri era prescrisă o crenguță de rozmarin sub pernă.

sage-sprigSalvia

Este cel mai puternic leac al bolilor sufletești. Romanii antici mâncau frunze de salvie crude ca să-și îmbunătățească memoria și să-și dezvolte imaginația. Femeile gravide le consumau pentru a fi protejate pe durata sarcinii iar cele care doreau să rămână însărcinate beau suc proaspăt de salvie chiar înainte de concepere, pentru a crește fertilitatea.

Thyme spiceCimbrul

Alt condiment prezent în bucătăria oricărei gospodine respectate este cimbrul. Nu are doar o aromă puternică, ci și o proprietate magică în a lega relații și a atrage loialitatea. Ca un magnet al afecțiunii, acesta era folosit de șamani în vrăji pentru menținerea prieteniilor vechi și consolidarea celor noi. Poartă asupra ta un săculeț cu măghiran și cimbru uscat iar dispoziția ta va fi pe zi ce trece mai bună.

scortisoaraScorțișoara

Cine nu iubește mirosul îmbietor al scorțișoarei? Știai că aceasta extrage și atrage prosperitatea? Scorțișoara era folosită în farmecele de spor și bani. Dacă ești într-o perioadă proastă în care banii parcă fug de tine, scrie pe o bucată de hârtie suma de care ai nevoie, pune-o într-un bol de lut alături de câteva monede și 3 lingurițe de scorțișoară, după care dă-le foc. Dacă timp de 3 zile dorința se împlinește, îngroapă cenușa în curtea casei.

Alte ierburi magice care intensifică proprietățile scorțișoarei: cuișoarele, nucșoara, busuiocul și ghimbirul.

Te-ar putea interesa și:

7 alimente minune pentru Corp și Minte

4 Flori Galbene Fermecate – Ritual de Dragoste

5 Esențe Naturale cu iz de Vrăjitoare

Help me to grow up!