Visul, o premoniție?

 Omul antic a înregistrat viziunile sale pe pereții peșterilor. În lumea de astăzi, mulți dintre noi împărtășesc experiența on-line, căutând semnificații și rezolvări.

Ce sunt viseledream

Ce sunt visele? Această întrebare a fascinat rasa umană de-a lungul istoriei. Psihanalistul Sigmund Freud susținea că visele sunt cheia subconștientului nostru. Unii cercetători de astăzi sugerează că scopul lor ar putea fi unul terapeutic, de a ne menține creierul în echilibru, alții sunt de părere că visele sunt o modalitate de a șterge informațiile inutile și de a le păstra pe cele importante stocate în memoria noastră.

Toată lumea visează. Depinde de fiecare în parte cum și în ce fel își canalizează memoria. De cele mai multe ori visele noastre nu au nici un sens. Ele sunt doar un șir aleator de gânduri, pe care nici măcar nu ni le putem aminti.

Visele psihice sunt cele mai răspândite. Acestea sunt redate atunci când se întâmplă ori deja s-au întâmplat lucruri importante în viața noastră și transmit mesaje despre emoțiile și sentimentele cele mai lăuntrice. Visele intuitive au un impact puternic asupra vibrațiilor noastre cu oamenii. Acestea apar în génere  persoanelor cu o empatie spirituală și emoțională ridicată. Se deosebesc de celelalte prin energii negative sau pozitive de intensitate maximă. Ne trezim speriați, îngândurați sau nostalgici, triști ori foarte fericiți, fără a avea un motiv întemeiat.

Între vis și realitate

Somnul și momentele relaxante precum meditația, liniștea, concentrarea, rugăciunea, ș.a. permit intuiției să ne comunice. Tot vorbind de intuiție; ce este aceasta? Intuiția este profesorul care ne predă materia „viață”. Trebuie să fim studenți dispuși să o simțim cu sufletul, altfel nu vom înțelege toate capitolele. Prosperă în zonele pe care le iubim și se bazează pe lărgirea orizontului și analiză. Cu toții percepem și învățăm diferit. Unii au dezvoltate simțurile vizuale, auditive, alții pe cele tactile, gustative sau olfactive. Intuiția este un alt mod de a cunoaște. Este numită, de multe ori, al șaselea simț. Poate fi înnăscută sau dobândită. Persoanele cu o intuiție deosebită înnăscută pot simți energii, avea premoniții, clarviziuni sau pot comunica telepatic.

„Dovedim prin logică, dar prin intuiţie descoperim.” -Henri Poincare

Visele pot deveni premoniții

Cel mai comun mod de a primi premoniții este prin vise. Cei mai mulți oameni petrec o medie de o treime din viața lor dormind, astfel că nu este neobișnuit să aibă cel puțin o premoniție în viață. Visele ne dau perspectivă și înțelegere chiar și atunci când mintea noastră conștientă nu o face. Ele pot deține, de asemenea, mesaje codificate ce pot desluși mistere. Premonițiile sunt mai mult decât vise obișnuite transmițând emoții puternice ce nu pot fi resimțite în mod obișnuit. Majoritatea se petrec în scurt timp de la apariția lor. Tot ce trebuie reținut într-o astfel de viziune sunt simbolurile, cifrele, culorile, alegerile. Interpretările sunt aceleași ca ale viselor de noapte.

Premonițiile pot anticipa lucruri din viitor însă evenimentele ar trebui să fie profunde, personale ori să ne îngrijoreze. Putem preconiza schimbări majore în viața noastră, moartea cuiva drag, căsătoria sau nașterea unui copil. Cu toate acestea detaliile sunt subtile. Totul se bazează pe instinct. Cu siguranță vei ști când vei avea o premoniție!

Ce e de făcut după ce ai avut o premoniție?

  • Cel mai bun lucru de făcut după ce te confrunți cu o viziune este de a nu intra în panică;
  • Păstrează-ți un carnețel și un pix aproape;
  • Când te trezești dimineața, încearcă să rămâi în aceeași poziție și să te relaxezi;
  • Lasă-te purtat de gânduri și amintește-ți ce ai visat;
  • Nu te gândi la activitățile de rutină, stai aproape de vis;
  • Când scri, încearcă să analizezi fiecare detaliu; chiar și pe cele mai mici, cum ar fi culorile văzute, cifrele care ți-au apărut și sentimentele pe care le-ai simțit în timpul visului. Simbolismul joacă un rol imens în premoniții;
  • Nu lua totul literal. Mai degrabă păstrează-ți mintea limpede;
  • Notează-ți data fiecărui vis;
  • Discută cu prietenii sau familia despre aceasta.

 

Help me to grow up!